WAAROM BEKLIJVEN SOMS ZELFS ‘DURE’ SALES TRAININGEN NIET?

Maak ik van een ‘Farmer’ een ‘Hunter’ of andersom?

Hebt u het al ervaren dat u geïnvesteerd hebt in dure sales opleidingen en achteraf moest vaststellen dat dit niet is blijven hangen bij uw sales medewerkers?
“Oor in oor uit”: kent u die uitspraak? Ik kan mij voorstellen dat u dan toch wel even moet slikken en los van de kosten de vraag stelt, wat moet ik nu nog doen om mijn mensen op een behoorlijk level te krijgen?
De evaluatieperiode is de periode bij uitstek om een inventaris op te maken van de verwachtingen van jullie medewerkers met betrekking tot opleidingen. En ja, u wil daar best in investeren want u vindt dat belangrijk voor hun persoonlijke ontwikkeling en voor de groei van uw organisatie.
Vaak hebben we de neiging om mensen op te leiden in de dingen waar ze net niet goed in zijn of in dat wat ze absoluut niet graag doen, omdat we ervan overtuigd zijn dat dit de medewerker zal helpen en versterken. Niets is minder waar! Ik durf zeggen dat dit de slechtste investering ever is. Het beklijft niet omdat de fundamentele intrinsieke motivatie om dingen te leren die je niet fijn vindt er gewoon niet is en dat je dat er ook niet ingestampt krijgt. Reacties als “Oor in oor uit, pfff wat saai, of niks bijgeleerd, of tijdsverlies, of ik doe het toch op mijn manier”, zijn niet uit de lucht gegrepen.
Sales Medewerkers gaan alleen maar excelleren als je hen opleidt in dat waar ze écht sterk in zijn en waar ze écht goesting in hebben.
Misschien kan u zelf een antwoord vinden op deze vraag: “Maak ik van een ‘farmer’ een ‘hunter’ of andersom”?
Daarom adviseer ik: kies voor een opleiding en/of coaching die de Sterke Talenten van uw medewerkers juist nog meer tot ontwikkeling kan brengen en deze aanzienlijk kan versterken. Dan pas hebt u daadwerkelijk een Return of Investment EN een tevreden medewerker die nog meer goesting heeft om uw klanten te overtuigen van de waarde van uw product of dienst.
Ontdek de Sterke KernTalenten van uw sales medewerkers en kies een opleiding die wel degelijk zijn vruchten afwerpt.
Uw sales Trainer en coach
Janien

Meer weten over hoe je dit best aanpakt: neem contact op met janien@axizo.be

www.axizo.be

Vind je deze post interessant? Deel het met jouw netwerk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.